Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
Screenshot maken met je Windows computer? Simpele uitleg

Screenshot maken met je Windows computer? Simpele uitleg

Een screenshot maken met je Windows computer is niet makkelijk voor iedereen. Daarom heeft Quick Solutions deze gids geschreven. We laten je een simpele manier zien, zodat ook jij binnen enkele seconden een schermafbeelding maakt.

Jaren geleden maakte men een screenshot met Print Screen, oftewel PRTSC. Dit is een toets op het toetsenbord van een laptop of desktop computer. Achteraf gezien was de methode een beetje omslachtig.
 

Je drukt op de toets. Vervolgens ‘plak’ je de afbeelding in het programma Paint. Daarna ‘knip’ je het gedeelte dat je nodig hebt en ten laatste sla je het bestand op je computer vanuit Paint.

Screenshot maken met Knipprogramma

Tegenwoordig gaat het een stuk sneller. De makkelijkste manier om een screenshot te maken gaat met behulp van het Knipprogramma. Deze functie staat op elke moderne Windows computer.

1. Druk met de linkermuisknop op het veld op het vergrootglas of de tekst ‘Typ hier om te zoeken’. Dit staat linksonder in de hoek van je beeldscherm.
 
screenshot maken windows computer 2020
 
2. Typ nu het woord ‘Knip’ of ‘Knipprogramma’. Het volgende venster verschijnt. Druk op het icoon van het programma.
 
knipprogramma vinden
 
3. Nu opent Knipprogramma. Druk met de linkermuisknop op ‘Nieuw’ om een schermafbeelding te maken. Selecteer met je linkermuisknop het veld waarvan je een afbeelding wil maken en laat de muis los.
 
knipprogramma gebruiken windows 10
 

4. Proficiat: je hebt een screenshot gemaakt. Deze kun je natuurlijk opslaan door op de floppydisk te drukken of door ‘Bestand’ te selecteren en daarna met de linkermuisknop te klikken op ‘Opslaan als’.

Microsoft, ontwikkelaar van Windows 10, is van plan om Knipprogramma te vervangen door het programma ‘Knippen en aantekenen’. Dit is een wat modernere variant van Knipprogramma. Toch gebruiken de meeste mensen in 2020 nog steeds Knipprogramma.

Heeft dit artikel je geholpen en wil jij anderen helpen? Deel dit artikel met je netwerk. Lees ook ons artikel: een screenshot nemen met je Mac.

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over QuickSolutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

    Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
    0
      Bestelling
      Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop