Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
Hoe neem je een screenshot met je Mac?

Hoe neem je een screenshot met je Mac?

Hoe kan ik een screenshot nemen met mijn MacBook of iMac? In deze blogpost van Quick Solutions leggen we het jou stap voor stap uit!

Op de Macbook of iMac is het enorm gemakkelijk om een screenshot te maken. In deze blog leggen we je uit hoe het werkt. Je kunt het hele scherm, een deel van het scherm of een venster vastleggen.

Het hele scherm

Om een screenshot te maken van het volledige scherm:

1: Houd je drie toetsen tegelijk ingedrukt: Shift, Command en 3.
2: Hierna hoor je het geluid van een fototoestel en is jouw screenshot gelukt.

Een deel van het scherm

Een screenshot maken van een deel van het scherm kan handig zijn, wanneer je een specifiek gedeelte wilt vastleggen en niet het gehele scherm.

1: Om een screenshot te maken van een bepaald deel houd je drie toetsen tegelijk ingedrukt: Shift, Command en 4.
2: Er komt nu een icoontje (plus) op je scherm om het gebied te selecteren waarvan je een screenshot wilt nemen.
3: Door te slepen met het icoontje en het daarna los te laten met je muis, wordt het geluid van een fototoestel afgespeeld en is jouw screenshot gelukt.

Hoe neem je een screenshot met je Mac?

Een venster of menu

Met bovenstaande manieren is het lastig om een screenshot te maken van een programma. Je moet dan zorgen dat het grijze vlak precies even groot is als het programma. Gelukkig kan het ook eenvoudiger:

1: Open het venster of menu dat je wilt vastleggen.
2: Om een screenshot te maken, houd je vier toetsen tegelijk ingedrukt: Shift, Command, 4 en de spatiebalk. Er komt nu een icoontje (camera) op je scherm om een schermafbeelding te maken.
3: Door het icoontje daarna los te laten met je muis, wordt het geluid van een fototoestel afgespeeld en is jouw screenshot gelukt.

Hoe neem je een screenshot met je Mac?

Waar vind ik de schermafbeeldingen terug?

Standaard worden schermafbeeldingen op jouw bureaublad bewaard maar je kunt de standaardlocatie van de schermafbeeldingen wijzigen vanuit je instellingen.

Screenshots worden op de MacBook standaard opgeslagen als een PNG-bestand, maar je kun je het bestandstype handmatig (jpg, png, pdf of tiff) aanpassen.

Wil je een screenshot maken om met iemand te delen, maar wil je hem niet persé opslaan? Dat kan met een simpel trucje. Als je tijdens het maken van een screenshot de control-toets ingedrukt houdt zal de screenshot direct naar je klembord gaan. Met Command + V kun je hem vervolgens plakken in bijvoorbeeld een e-mail.

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over Quick Solutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

    Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
    0
      Bestelling
      Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop