Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
Deze smartphones zijn moeilijk te herstellen

Deze smartphones zijn moeilijk te herstellen

Smartphones bestaan in alle soorten en maten. Wist je dat sommige smartphones veel makkelijker te herstellen zijn dan andere merken? Denk je dat Samsung reparatie makkelijker is dan een iPhone? Hier lees je onze bevindingen.

Allereerst willen we duidelijk maken dat elke smartphone ingenieur zijn of haar eigen voorkeur heeft. De ene expert is fan van OnePlus en de ander kiest voor Huawei. Quick Solutions herstelt alle soorten smartphones. Met onze ervaring scheppen we een zo objectief mogelijk beeld voor jou. We bekijken recente Apple en Android smartphones. Laten we beginnen.

Apple iPhone

Apple iPhone reparatie in Gent en aalst
      iPhone reparatie

Het design van een Apple telefoon is altijd anders dan andere merken. Tussen de verschillende iPhone modellen zijn er natuurlijk ook verschillen. We hebben enkele varianten voor je bekeken.

SE 2020

De telefoon is pas kort op de markt. Nationale en internationale media spreken lovend over deze telefoon. Volgens onze experten is iPhone SE 2020 reparatie erg makkelijk. Vooral wanneer we de GSM vergelijken met modellen in dezelfde prijscategorie.

Het display en de batterij worden het vaakst vervangen. Met de juiste apparatuur is dit een makkelijke klus. Helaas vergt het wat meer tijd om de glazen achterkant te vervangen. Wist je dat de iPhone SE 2020 enkele onderdelen bevat die verwisselbaar zijn met iPhone 8 onderdelen?

11 en Pro Max

Deze toestellen waren vanaf 2019 te koop. De camera is fantastisch en het laden en gebruiken van applicaties gaat vloeiend.

De iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max hebben niet alleen een glazen voorkant, maar ook een glazen achterkant. Dit verdubbelt de kans op val- en stootschade. Als de achterkant breekt moet elk component eruit worden gehaald en moet er een nieuw vormraam geplaatst worden.

Deze telefoons repareren vergt meer tijd dan een iPhone SE 2020 herstelling.

XS

De iPhone XS zag zijn release in 2018. Net als de andere modellen heeft deze ook een glazen achterkant, waardoor de kans op schade verdubbelt. Een gebroken voorkant kun je gelukkig wel verwisselen zonder de biometrische Face ID hardware te verwijderen.

X

Deze koopt men vanaf 2017. Ook voor dit model zijn de meest voorkomende herstellingen het display en de batterij. Onze experten hebben geen moeite met iPhone X reparatie. Ze vinden wel dat het ontwerp beter had gekund. Warrige kabels maken het herstellen van de iPhone X een minder vloeiend proces.

7 en 7 Plus

Deze varianten werden uitgebracht in 2016. Best lang geleden dus. Vandaag de dag zijn het nog prima smartphones. Het verwisselen van de batterij is bij beide modellen best makkelijk indien je over de juiste apparatuur beschikt.

Ook moet je kennis hebben van specifieke lijmtechniek. De fysieke Home-knop heeft een goed ontwerp en zit niet in de weg tijdens iPhone 7 en 7 Plus reparatie.

Android

De meeste Apple concurrenten gebruiken Android als besturingssysteem. Omdat er zo veel verschillende merken zijn, verschilt het ontwerp erg vaak. We analyseren de meest populaire merken.

Samsung

Samsung reparatie gent en aalst
    Samsung reparatie

We beginnen met de bekendste. De budget modellen van Samsung herstellen gaat erg snel. De oudere modellen hebben allemaal een batterij die je makkelijk kunt vervangen. Interne componenten zijn makkelijk te bereiken.

De nieuwere Samsung telefoons hebben vaak een modulair systeem. Algemene Samsung Galaxy S9 Plus reparatie is hierdoor bijvoorbeeld erg makkelijk, net als de nieuwere modellen.

Samsung scherm reparatie vergt wel meer tijd, omdat het glas zeer strak is vastgelijmd. Het verwisselen van de batterij is moeilijker ten opzichte van enkele jaren geleden.

OnePlus

OnePlus reparatie gent en aalst
     OnePlus reparatie

Herstelling van oudere OnePlus modellen, zoals de OnePlus One uit 2014, is erg onpraktisch. Vooral display reparatie, maar de tijdsduur is ongeveer hetzelfde bij de meeste andere smartphones. De OnePlus 2 en 5 zijn een stuk makkelijker. De batterij vervangen van elke OnePlus is een makkelijke en snelle klus.

Recente OnePlus modellen zijn makkelijker te herstellen dan de meeste andere merken.

LG

LG reparatie gent en aalst
         LG reparatie

Dit merk zien we niet vaak meer. Uit ervaring kunnen we zeggen dat LG reparatie vrij snel gaat. Nieuwere modellen, zoals de LG G7 Thin Q, hebben veel modulaire componenten.

Scherm reparatie is nog steeds een uitdaging. Ook bij dit model is de achterkant van glas gemaakt, waardoor de kans op gebroken glas stijgt.

Google

Google Pixel reparatie gent en aalst
  Google Pixel reparatie

De moeilijkheidsgraad van Google Pixel reparatie verschilt sterk van model tot model. De originele Pixel en Pixel XL zijn makkelijk te herstellen. De Google Pixel 2, 2XL, 3A en 3A XL zijn wat lastiger. Dit komt door de onhandige plaatsing en lengte van interne kabels.

De Google Pixel 4 XL spant de kroon. Alle aanpassingen aan een 4 XL vereisen toegang tot het vastgelijmde achterpaneel. Best jammer, want deze smartphone zag zijn release in 2019.

Nokia

Nokia reparatie gent en aalst
        Nokia reparatie

Oude Nokia modellen waren een genot om te repareren. Het display kwam meestal makkelijk van het glas, waardoor je beide componenten apart kon vervangen. Dit maakte het ook goedkoper voor de klant. De camera vervangen was nagenoeg onmogelijk.

Tegenwoordig is de camera een stuk makkelijker om mee te werken, maar zijn de andere onderdelen qua moeilijkheidsgraad ongeveer hetzelfde als andere Android telefoons.

Huawei

huawei reparatie gent en aalst
      Huawei reparatie

We kunnen alleen maar eerlijk zijn. Huawei Mate 20 Pro scherm reparatie is een uitdaging. Net als bij de nieuwere Samsung modellen zit het scherm vastgekleefd. Gelukkig zijn veel componenten modulair en dus makkelijk te vervangen.

Hetzelfde geldt voor de Huawei P20 Pro. De Huawei Mate 10 Pro heeft een groot voordeel. Ondanks zijn water- en stofbestendigheid is de back cover vrij makkelijk te openen.

Over het algemeen vinden we dat de oudere Huawei modellen makkelijker zijn te herstellen dan nieuwere. We willen wel benadrukken dat het makkelijker is om aan onderdelen te komen van recentere smartphones. Vrij logisch.

Xiaomi

Xiaomi reparatie gent en aalst
      Xiaomi reparatie

Xiaomi levert goede specificaties voor een zachte prijs. Je zou denken dat deze GSM moeilijker is om te herstellen. De meeste modellen zijn makkelijk te repareren.

De batterij is vaak makkelijk te vervangen, net als de back cover. Xiaomi reparatie is vergeleken met andere modellen vaak iets minder prijzig.

Motorola

motorola reparatie gent en aalst

De meeste oude Motorola’s waren makkelijk te herstellen. De varianten met een fysiek toetsenbord waren op zijn zachts gezegd een nachtmerrie.

Tegenwoordig is dat niet anders. De nieuwe Motorola Razr is een interessant toestel met subliem design. Een herstelling is wel een echte uitdaging vanwege het buigbare scherm. Het vervangen van de batterijen (ja, hij heeft er meerdere) vereist bijna dat je het hele toestel uit elkaar haalt. Ook zit het oplaadpoort muurvast aan het moederbord.

Conclusie

Elk merk heeft telefoons met makkelijke en moeilijke herstelprocessen. en zonder de juiste apparatuur kom je nergens.

We verdelen de merken in drie groepen: Makkelijk, Gemiddeld en Moeilijk. Bij de verdeling gaan we ervan uit dat jij, de lezer, de toestellen repareert:

 • Makkelijker:
  – OnePlus
  – LG
  – Nokia
  – Xiaomi
 • Gemiddeld:
  – Apple iPhone
  – Samsung
 • Moeilijker:
  – Huawei
  – Google Pixel
  – Motorola

Nu heb je meer inzicht in de uitdagingen van een smartphone service center. We hopen dat je na het lezen van dit artikel iets wijzer bent geworden.

And don’t forget…

We’re the best smartphone repair center in Gent and Aalst!

GSM reparatie gent en aalst

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over QuickSolutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

  Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
  0
   Bestelling
   Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop