Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
Windows 10 computer specificaties vinden in 2020

Windows 10 computer specificaties vinden in 2020

Veel mensen hebben nog steeds moeite met specificaties vinden van een Windows 10 computer of laptop. We laten je zien hoe je snel en gemakkelijk deze gegevens opvraagt in 2020.

Microsoft, ontwikkelaar van het besturingssysteem, heeft hier enkele handige functies voor bedacht. Vaak raden andere gidsen je aan om een computerprogramma te installeren. Pas op, want er is altijd een risico op installatie van een computervirus. We laten je vijf manieren zien. Laten we beginnen.

Computer hardware specificaties vinden via de Instellingen

Dit is de meest gebruiksvriendelijke manier voor beginners.

 1. Druk linksonder in de taakbalk op het vergrootglas en typ het woord ‘Instellingen’. De applicatie Instellingen verschijnt linksonder op het scherm. Klik erop met de linkermuisknop van je computermuis.
 2. Selecteer ‘Info’ linksonder in de lijst.
 3. Nu zie je enkele technische specificaties, zoals je Processor, hoeveelheid Werkgeheugen (RAM) en type systeem.
 4. Scroll met het muiswiel van je computermuis naar beneden om de versie van je Windows te zien.

windows-10-instellingen-menu

Computer specificaties vinden met DirectX Diagnostic Tool

Nog een gebruiksvriendelijke manier om de specificaties van je Windows 10 toestel te vinden.

 1. Druk linksonder in de taakbalk op start of het vergrootglas. Typ ‘DXDIAG’. Klik erop met de linkermuisknop van je computermuis. Mogelijk vraagt je computer of je de gegevens wilt valideren. Het maakt voor de gewone gebruiker niet uit of je hier op ‘Ja’ of ‘Nee’ drukt.
 2. Je komt terecht op een scherm met simpele informatie over je systeem. Er zijn enkele extra opties. Je kunt je videokaart zien, welke luidsprekers je gebruikt voor geluid en bij ‘Invoer’ zie je welke andere apparaten zijn aangesloten. Denk aan je muis of toetsenbord.

windows-10-dxdiag

Computer specificaties vinden met behulp van Systeeminformatie

Deze manier weergeeft meer informatie dan de vorige optie.

 1. Druk linksonder in de taakbalk op het vergrootglas en typ het woord ‘Systeeminformatie’. De applicatie Systeeminformatie verschijnt linksonder op je scherm. Klik erop met de linkerknop van je computermuis.
 2. Nu zie je een breed scala aan technische specificaties. Aan de linkerkant van je scherm staan meer opties: Hardwarebronnen, Onderdelen en Softwareomgeving.
 3. Wil je een weergave zien van de onderdelen in je computer? Selecteer dan ‘Onderdelen’. Om het model en technische specificaties van je grafische kaart te zien selecteer je ‘Beeldscherm’. Bovenaan staat dan de naam.

windows-10-systeeminformatie

Computer specificaties vinden met Powershell

Voor de gemiddelde gebruiker is deze optie minder gebruiksvriendelijk. Daarom raden we je aan om het alleen op deze manier te doen als je een gevorderde Windows 10 gebruiker bent.

 1. Druk linksonder in de taakbalk op start of het vergrootglas. Typ ‘Windows Powershell’. Selecteer het icoon met de rechterknop van je computermuis en druk op ‘Als administrator uitvoeren’. Windows vraagt of je wilt doorgaan. Selecteer ‘Ja’.
 2. Powershell opent nu. Voer de volgende commando in (zonder punt op het eind): Get-ComputerInfo. Druk nu op de Entertoets op je toetsenbord. Als je het goed hebt gedaan verschijnt er een lijst met je specificaties. Magie? Nee, computers! Wees gerust, je mag jezelf nu bijna tovenaar noemen.

windows-10-powershell

Computer specificaties vinden in Opdrachtprompt

Net als de vorige manier raden we je aan om deze optie alleen te gebruiken als je een gevorderde Windows 10 gebruiker bent. Hiermee is het mogelijk om nog meer informatie te zien.

 1. Druk linksonder in de taakbalk op het vergrootglas en typ ‘CMD’ of ‘Opdrachtprompt’. Selecteer het icoon met de rechterknop van je computermuis en druk op ‘Als administrator uitvoeren’. Windows vraagt of je wilt doorgaan. Selecteer ‘Ja’.
 2. Opdrachtprompt opent nu. Voer de volgende commando in (zonder punt op het eind): systeminfo. Druk nu op de Entertoets op je toetsenbord. Nu verschijnt er een lijst met enkele specificaties.
 3. Wil je zien wat er nog meer mogelijk is met Opdrachtprompt? Open het venster dan opnieuw. In plaats van ‘systeminfo’ voer je nu het volgende in (zonder punt op het eind): systeminfo /?.

windows-10-opdrachtprompt

Zo, nu kan ook jij de technische specificaties bepalen van een Windows 10 toestel. Is je desktop computer of laptop trager aan het worden? Laat ons dan extra werkgeheugen en een SSD plaatsen. 

Heeft deze uitleg je geholpen en wil je anderen helpen? Deel dit bericht of verwijs je vrienden en familie naar onze blog of Facebookpagina.

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over Quick Solutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

  Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
  0
   Bestelling
   Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop