Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
Smartphone kopen: tips bij keuzestress

Smartphone kopen: tips bij keuzestress

Wereldwijd zijn er meer dan vier miljard internetgebruikers, in België zijn meer dan 10 miljoen inwoners mobiel actief. De komst van de smartphone heeft de mens zijn leven een stuk makkelijker gemaakt. Een smartphone is een soort mini-computer die je altijd bij je kunt hebben en waar je verschillende zaken mee kunt verwezenlijken. 

De aankoop van een nieuwe smartphone, is een moeilijk proces. We leven in een technologische samenleving en er is een enorm groot aanbod aan smartphones. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en vraag je je af welke telefoon nu bij jou past. In deze blog geven we enkele tips om tot de geschikte smartphone te komen die perfect past bij jouw persoonlijkheid. 

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Het merk, de grootte van de telefoon, het besturingssysteem, de camera, …

Welk besturingssysteem wil je? 

Dit is de software waarmee je telefoon werkt. Op de smartphone markt vinden we twee grote spelers. Enerzijds Android van Google (wordt gebruikt op Samsung, Huawei) anderzijds iOS van Apple (wordt gebruikt op iPhone). Via deze systemen heb je ongeveer 1.5 miljoen applicaties die je kunt downloaden. 

iOs is eerder gemakkelijker in gebruik, je hebt toegang tot alle applicaties in de App Store van Apple en er zijn regelmatig nieuwe updates beschikbaar. 

Hoeveel wil je maximum betalen? 

Een nieuwe smartphone kost veel geld, het is een soort van investering. Maar je kunt zelf bepalen hoeveel geld je hiervoor wilt neerleggen. Hoe nieuwer, exclusiever en uitgebreider de smartphone, hoe duurder. Denk hierbij aan iPhone, hier betaal je gemiddeld zo’n €1000 voor. Maar er zijn natuurlijk ook goedkopere smartphones op de markt, dit kan al vanaf €200. 

Opslaggeheugen

Je gegevens kun je op verschillende manieren bewaren: op je simkaart, ingebouwde geheugen op de telefoon of in de Cloud. 

Hierbij is het ingebouwde geheugen het belangrijkste. Hierin staat alle informatie van je telefoon en kun je je video’s en foto’s in bewaren. Meestal is er keuze tussen 16, 32 of 64 GB. 

Schermgrootte 

Smartphones zijn een soort van mini laptop die je in je broekzak kunt steken. Maar ze worden met de jaren groter en groter. Hierbij is het belangrijk om na te denken wat jij allemaal wilt doen met je telefoon. Met een kleinere smartphone, kun je deze gemakkelijk bedienen met één hand. Het scherm is perfect om te bellen, sms’en en multimedia te gebruiken. Hoe groter de telefoon, hoe meer het aansluit bij een tablet of laptop. Het is dan perfect om te surfen, films te bekijken en om app’s te gebruiken. 

Camera 

We willen de dag van vandaag alles vastleggen door middel van foto’s, video’s of selfies. Tegenwoordig hebben smartphones twee of meerdere camera’s, aan de voor- en achterkant. Houd rekening met het aantal pixels van de camera. Hoe hoger, hoe beter de foto’s. 

Natuurlijk moeten er nog veel zaken in het achterhoofd gehouden worden voor de aankoop van een nieuwe telefoon. Bij Quick Solutions helpen we je hier graag bij en gaan we samen doorheen het volledige proces opzoek naar de beste telefoon, speciaal voor jou. 

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over QuickSolutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

    Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
    0
      Bestelling
      Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop