Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
Screenprotector kopen: glas of plastic?

Screenprotector kopen: glas of plastic?

Je wil voorkomen dat je smartphone een barst krijgt en gaat een screenprotector kopen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het beschermen van jouw smartphone kan kosten van enkele honderden euro’s voorkomen of uitstellen. Hier leggen we uit wat de verschillen zijn tussen de glazen en plastic varianten.

Glazen screenprotector

Glasfolie, oftewel beschermglas, beschermt jouw gsm het best wanneer je jouw toestel laat vallen. De glasplaat breekt of er verschijnt een barst, maar de kans is groot dat je telefoon tip top in orde blijft. Althans, dat is de bedoeling.

Een screenprotecor van glas is meestal tussen de 0,3 en 0,5 mm dik. Hierdoor is de glasplaat meer zichtbaar op jouw gsm.

De glazen variant is meestal duurder dan die van plastic. Glasfolie is qua plaatsing meestal gebruiksvriendelijker.

Screenprotector van plastic

Een screenprotector van plastic biedt minder weerstand dan de glazen variant. Daarom is de kans groter dat het scherm van jouw smartphone breekt.

Deze variant is vrijwel altijd dunner dan de glazen variant. De dikte van het plastic is ongeveer 0,1 mm.

De plastic variant is meestal goedkoper dan de glazen variant en is vaak moeilijker te plaatsen. Het verwijderen van een plastic laag is wel een stuk makkelijker.

Conclusie

Allebei de soorten screenprotectors beschermen je telefoon tegen stoten en krassen. Een variant met glas beschermt beter tegen stoten. Plastic heeft de voorkeur om krassen minder zichtbaar te maken. Glasfolie heeft een grotere dikte en dus meer zichtbaar op het scherm van jouw telefoon.
 
Of je nu plastic of glas kiest; gebruik altijd een hoesje. De combinatie van verschillende soorten bescherming is altijd het best en verkleint de kans op scherm reparatie. De experten van Quick Solutions kiezen zelf voor glas, omdat deze variant jouw telefoon beter beschermt tegen valschade.
 
Wij hopen dat dit artikel jou heeft geholpen met het maken van de juiste keuze. Wil jij nu een screenprotector kopen? Die kan je bij ons in Gent of Aalst aankopen. Deze hoef je niet zelf op jouw telefoon te plaatsen, want dit doen wij voor jou – zonder meerprijs.

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over QuickSolutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

    Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
    0
      Bestelling
      Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop