Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.

Printer kopen? Hier moet je op letten

Vandaag de dag zijn er veel soorten printers, waardoor een geschikte printer kopen voor sommigen een uitdaging kan zijn. In dit artikel helpen we je met het maken van de juiste keuze. Natuurlijk ben je voor advies ook welkom in een van de Quicksolutions-winkels in Gent en Aalst.

Printer kopen: de mogelijkheden

Iedereen heeft een ander budget en voor elk budget zijn er altijd wel een paar goede printers te vinden. Allereerst is het verstandig om te bepalen of je een printer nodig hebt om te printen op fotopapier of normaal papier en of je de printer voor zakelijke  doeleinden gaat gebruiken. Tegenwoordig beschikken de meeste printers over draadloos internet/wifi, ongeacht de prijs.

Goedkope printers (tot 150 euro) zijn geschikt voor mensen die af en toe documenten afdrukken, meestal in zwart-wit. Deze printers kunnen natuurlijk ook in kleur afdrukken, maar niet de beste kwaliteit foto’s. Meestal zie je in dit segment inkjetprinters, maar soms ook laserprinters. All-in-one printers, oftewel printers die printen, scannen en kopiëren, zijn ook in dit segment te verkrijgen. Milieu en prijsbewuste printers zijn voor deze prijs ook beschikbaar, maar meestal zonder display.

All-in-one printer kopen? Bekijk ons gamma hier.

ecotank printer kopen gent aalst
Epson EcoTank ET-M1120: een zuinige printer

 

Middenklasse printers (tot 300 euro) zijn geschikt voor mensen die meer printkwaliteit en opties willen. Vooral foto’s zien er dit segment beter uit. Ook print de printer meestal sneller dan een printer in een lager prijssegment, werkt de scanner nauwkeuriger en is de printer voorzien van moderne opties zoals cloudprinting vanaf je smartphone en andere apps. Milieu en prijsbewuste printers zijn voor deze prijs beschikbaar en hebben normaal gezien een display met uitgebreide functies.

Goedkope fotoprinter kopen?

Premiumprinters (vanaf 300 euro) kunnen veel documenten snel achter elkaar printen, meestal dubbelzijdig en beschikken vaak over een ADF (Automatic Document Feeder) voor scannen. Ook hebben we een grotere of meerdere papierlades voor meerdere papierformaten zoals A3. Kies je in dit segment voor een fotoprinter? Dan kan je rekenen op goede kwaliteit foto’s. In dit segment zijn niet alleen zakelijke printers te vinden, maar ook printers voor een familie met studerende kinderen.

Laserprinter kopen?

Huismerk inkt of originele cartridges kopen?

Printer gekocht? Dan zit er meestal één cartridge in de doos van de printer, deze gaat snel leeg dus ben je al vrij snel op zoek naar nieuwe inkt. Huismerk cartridges zijn een stuk goedkoper dan originele cartridges van fabrikanten zoals Epson en Canon. In principe komt de inktkwaliteit meestal overeen met elkaar, maar is de prijs zeer verschillend. Voor een correct werkende printer adviseren wij u om altijd originele inkt te kopen.

inktcartridge kopen gent aalst
Huismerk inkt is zeker een goed alternatief als u geld wilt besparen, maar wees ervan bewust dat er op de lange termijn problemen kunnen optreden zoals een niet herkende cartridge, verstopte spuitkanaal van de printer en andere problemen. Deze problemen doen zich ook voor bij originele cartridges, maar zeker en vast minder vaak.

Inkt kopen? Klik hier voor cartridges van alle merken printers!

Een paar tips

Graag geven we je nog een 7 tips mee om er zeker van te zijn dat je de printer op correcte wijze gebruikt:

 1. Nieuwe printer gekocht en wil je deze installeren op je computer en voor het eerst gebruiken? Lees de handleiding en/of opstartgids die in de doos van de printer zit en volg de stappen.
 2. Wil je besparen op inktkosten? Overweeg dan de aanschaf van een Epson EcoTank printer. Deze vul je zelf gemakkelijk met inktflessen in plaats van cartridges. Stuk beter voor het milieu.
 3. Installeer de driver (software van fabrikant om printer op de computer te gebruiken) op je computer.
 4. Wanneer je geen cartridges gebruikt, maar inktflessen: zorg dat je altijd de correcte kleur in het juiste flesje vult! Zo voorkom je printerproblemen.
 5. Staat je printer lang stil? Reinig de printkop alvorens u de printer weer in gebruik neemt. Hoe u dit doet staat in de handleiding van de printer.
 6. Sommige cartridges zijn recycleerbaar. Deze kunt u in speciale meegeleverde zakjes verzenden naar uw fabrikant voor recyclage op verantwoorde wijze.
 7. Wil je de printer in een kast zetten? Bekijk dan de specificaties van het product om de afmetingen te zien.
 

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over Quicksolutions

Al bijna 10 jaar helpen wij mensen in heel België met aankoop, verkoop en reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Social Media

Onze laatste artikelen

  Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
  0
   Bestelling
   Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop