Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
Op zoek naar een nieuwe laptop: welk merk?

Op zoek naar een nieuwe laptop: welk merk?

De tijd is eindelijk aangebroken dat je gaat investeren in jouw eerste of een nieuwe laptop. Laptops vind je vandaag de dag in allerlei soorten, maten en merken. Dit maakt het een extra uitdaging om op zoek te gaan naar een laptop die perfect past bij je persoonlijke voorkeur en gebruik. Wij helpen je bij deze moeilijke: ga je voor een Apple MacBook of kies je een Windows laptop?

Het gebruik

We kunnen een onderscheid maken tussen drie verschillende soorten gebruiksmanieren. Gebruik je jouw laptop voor persoonlijke, zakelijke of gaming doeleinden?

Wil jij een verslag te schrijven, mailtjes sturen, video’s bekijken en surfen op het internet? Dan kun je best kiezen voor een goedkope of gemakkelijke laptop. Jouw toestel hoeft niet extra krachtig te zijn.   

 
 • Pro varianten van Windows toestellen.
 • De MacBook Pro.

Tot slot zijn er de gaming laptops of laptops voor grafische doeleinden. Deze zijn de allersterkste, ze ondersteunen namelijk zware grafische toepassingen. De koeling van de pc, het toetsenbord en de grafische kaart springen hier bovenuit. Ze kunnen enorm sterk presteren. 

Verschillende kenmerken

Eerst en vooral maak je een keuze waarvoor je je laptop wilt gebruiken, persoonlijk, zakelijk of gaming, en het budget dat je voor ogen hebt. Maar natuurlijk zijn er nog meer zaken waar je rekening mee moet houden, zoals het scherm, de rekenkracht en het besturingssysteem.

Het scherm

De gemiddelde grootte van een laptop is 15 inch. Maar er zijn ook kleinere formaten op de markt, van 13 inch of minder. Deze zijn extra compact en makkelijk om overal mee te nemen. Dan heb je ook grotere formaten, boven de 15 inch, om te genieten van de beste film- of game-ervaring. 

De processor

De processor, of rekenkracht, is de kern van je laptop. Deze zorgt voor de berekeningen en de snelheid van je toestel. 

 • Voor persoonlijk gebruik, is een AMD, Intel Celeron of Intel Core i3 processor voldoende.
 • Heb je je laptop nodig voor zakelijke doeleinden of om foto’s en video’s te bewerken? Dan heb je een zwaardere processor nodig zoals een Intel Core i5 of i7 processor.
 • Gamers kiezen het best voor nieuwere generatie Intel Core i7 processor.

Welk besturingssysteem?

Er zijn twee grote spelers aanwezig op de laptopmarkt. Enerzijds hebben we Microsoft met Windows, de bekendste en meest verkochte, anderzijds hebben we Apple met OS X. 

Heel wat bedrijven of grafische designers zweren bij de toestellen van Apple, omdat ze zo krachtig zijn. Maar ook wie al andere toestellen van Apple heeft, zoals de iPhone of iMac, kiest vaak voor een Apple, omdat zo al je apparaten perfect compatibel zijn met elkaar.
 
Welke laptop je kiest hangt helemaal van jou af. Je gebruik en doeleinden bepaalt welke laptop het best bij jou past. Onze tips geven je alvast een houvast die jij in het achterhoofd kunt houden tijdens kiezen van de perfecte laptop.

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over Quick Solutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

  Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
  0
   Bestelling
   Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop