Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
De nieuwe iOS 13.6 is uit!

De nieuwe iOS 13.6 is uit!

Apple heeft gisterenavond iOS 13.6 uitgebracht. De update brengt nieuwe functies naar voren en verhelpt een aantal problemen. In deze blogpost overlopen we deze met jou! 

Ondanks de recente introductie van iOS 14, komt Apple sinds gisteravond met nieuwe functies in iOS 13.6. Deze is nu te downloaden op je iPhone en voor je iPad is er nu iPadOS 13.6. Wat zijn de belangrijkste en van welke functies kun je gebruik maken in iOS 13.6?

iOS 13.6 downloaden

Je krijgt automatisch de melding dat de update voor je klaarstaat, herkenbaar aan het rode bolletje bij de app Instellingen. Maar je kunt hem nu ook al zelf downloaden.

iOS en iPadOS 13.6 downloaden doe je via je iPhone en iPad zelf. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het besturingssysteem downloaden en installeren. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of aan de oplader hangt.

Gezondheid

We kennen allemaal de Gezondheid-app van Apple. Hierin kun je een aantal gegevens over je gezondheid toevoegen en kun je de stappenteller raadplegen. In iOS 13.6 krijg je  er een nieuwe optie bij; Symptomen. Daarmee kun je allerlei kwaaltjes vastleggen, zoals hoofdpijn, buikpijn, spierpijn en nog veel meer.

Deze nieuwe optie is ongetwijfeld het gevolg van het coronavirus. De Symptomen-functie helpt je om bij te houden wanneer je voor het eerst last kreeg en hoe lang je al last hebt van dergelijke klachten. Bij elke klacht geeft Apple ook uitleg wat dit precies inhoudt en wanneer je best een dokter raadpleegt. Best handig dus, in tijden van COVID-19, om een overzicht te kunnen bewaren en eventueel door te sturen naar je arts. 

Digitale autosleutels

Apple heeft een nieuwe functie ontwikkeld, genaamd Car Keys. Hiermee kun je je iPhone gebruiken om je auto te openen en te starten. Je hebt dus geen fysieke autosleutel meer nodig. Dit werkt ook met de Apple Watch. Voorlopig werkt alleen het merk BMW met deze functie, maar meer merken zullen snel volgen. 

Deze nieuwe functie, brengt nog allerlei interessante opties met zich mee. Je kunt je autosleutel delen met iemand anders waarbij je zelf de toegang bepaalt. Zo kan iemand anders bijvoorbeeld alleen de auto openen om er iets uit te pakken, maar niet starten. Ook kun je instellen hoe snel het optrekken mag gaan en wat de topsnelheid is, eveneens als het maximale volumeniveau. 

Apple News+ Audio

Tot slot is er ook nog Apple News+ Audio. Met deze functie kun je nieuwsverhalen beluisteren in plaats van ze te lezen. En er is nog een kleine verbetering toegevoegd. Na het sluiten van de Apple News-app, onthoudt de app namelijk waar je laatst gebleven bent met lezen in een artikel. Als je een groot artikel tijdelijk verlaat om een ander artikel te lezen, keer je gewoon weer terug naar het stuk waar je gebleven bent. 

Daarnaast is er nog een flinke lijst aan  probleemoplossingen. Dit is te lezen in de release-notes van Apple. Enkele voorbeelden:

 • Er is een probleem verholpen waarbij apps niet meer reageerden bij het synchroniseren van gegevens van iCloud Drive
 • Er is een probleem verholpen waarbij sommige iPhone 6S- en iPhone SE-apparaten zich niet konden registreren voor bellen via wifi

Wat vind jij van deze update? 🙂 

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over QuickSolutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

  Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
  0
   Bestelling
   Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop