Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
Moet je een MacBook of iMac aanschaffen?

Moet je een MacBook of iMac aanschaffen?

Als mensen een nieuwe Mac willen aanschaffen, wordt er in eerste instantie vaak gevraagd om een MacBook. Een laptop is een logische keuze, maar dat is niet altijd de meest voordelige of passende oplossing. Een deskcomputer, namelijk een iMac, heeft ook zo zijn voordelen. In deze blogpost helpen we jou met de geschikte keuze door de belangrijkste verschillen op een rijtje te zetten. 

MacBook

Een MacBook is een laptop gemaakt om mee op pad te nemen. Je kunt kiezen uit verschillende schermformaten en afmetingen, waarbij MacBook Air de dunste en lichtste optie is (1,56 cm, 1,25 kg) en MacBook Pro 16 inch (1,62 cm, 2 kg) het grootst.

Het grootste verschil tussen een MacBook en iMac, is dat een MacBook draagbaar is en je dus overal mee naartoe kunt nemen. Werk je vaak op verschillende plaatsen of ben je lang onderweg met het openbaar vervoer? Dan is een MacBook de beste keuze. 

Het grootste voordeel aan een MacBook is de snelheid en de rekenkracht. Tegenwoordig zijn bijna alle MacBook’s voorzien van een snelle SSD schijf en is dit bij iMac modellen nog niet altijd het geval. Een MacBook heeft een snelle 6 core Intel Core i7 processor en is zelfs uitbreidbaar tot een 8 core Intel Core i9 processor. Daarnaast beschikken ze over krachtige grafische kaarten en bieden ze flink wat rekenkracht voor video- en fotobewerking. 

Kiezen voor een MacBook of iMac?

iMac

Een iMac is een alles-in-één computer. Dit betekent dat alle hardware in het beeldscherm zit verwerkt en je dus geen ruimte meer hoef te reserveren voor een aparte computerkast. Hij is beschikbaar in twee schermformaten: 21,5 en 27 inch.

Maak je gebruik van een vast kantoor of een werkstation? Dan is een iMac de betere keuze. Het grootste voordeel van een iMac als werkstation is het grote scherm. Deze zijn tegenwoordig zelfs verkrijgbaar in 4K en 5K.

Het scherm van een iMac is niet alleen groter, maar ook scherper. Het beste scherm van iMac ondersteunt met 5120 x 2880 pixels (dat zijn er maar liefst 14,7 miljoen) een 5K resolutie. Voor professioneel foto- en videobewerking is dit in ieder geval de beste keuze.

Het design van de iMac is zo gemaakt dat hij prachtig staat in elk interieur. Het is een computer en beeldscherm in één. Een bijkomend voordeel is, aangezien de iMac een enorm groot scherm heeft, kun je deze verder van je afzetten en zit je niet de hele dag op je computerscherm geplakt, waardoor je automatisch een ergonomisch betere houding aanneemt. 

Een iMac is namelijk, in de meeste gevallen, ook nog eens voordeliger dan een MacBook. Je betaalt al snel voor de combinatie van draagbaarheid en rekenkracht. Mocht je kunnen volstaan met weinig opslagruimte dan komen de “oude” MacBook Pro of de tragere MacBook Air met 128GB nog in aanmerking.

Maar heb je iets meer ruimte en kracht nodig dan is een iMac zeker een voordelige keuze. 

Tot slot heb je met een iMac minder last van slijtage en gebruikssporen. Je sleept een laptop overal mee naartoe, komt op verschillende plaatsen en een ongelukje is zo gebeurd. Je zult dus eerder kotsen maken op het gebied van beschadiging bij een MacBook dan een iMac. 

Kiezen voor een MacBook of iMac?

Conclusie

Het vergelijken van Apple MacBook en iMac is een beetje als het vergelijken van appels en peren. Welke voor jou geschikt is hangt erg af van wat je er mee gaat doen. Moet je vaak onderweg werken? Dan kies je best voor een MacBook. Heb je liever een vast werkstation? Dan is een iMac de beste keuze.

Ben je nog altijd in twijfel? Kom langs in een van onze twee service centers, in Gent of Aalst, en onze techniekers en verkopers overleggen met jou de beste keuze!

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over QuickSolutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

    Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
    0
      Bestelling
      Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop