Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
Mijn MacBook heeft waterschade! Wat nu?

Mijn MacBook heeft waterschade! Wat nu?

Hier lees je wat je doet bij MacBook waterschade. Deze schade is één van de meest voorkomende vormen van reparatie. We geven je graag wat extra tips mee in de vorm van een stappenplan.

De komende minuten zijn essentieel 

Woon je in de omgeving van Gent of Aalst en heb je enkele minuten geleden water of cola over je apparaat laten vallen? Wat je nu met je tijd doet maakt grote impact op de herstelling. Gebruik de links hieronder om snel je toestel te laten herstellen.

Waterschade stappenplan

Je denkt dat je een domme fout hebt gemaakt. Het overkomt de beste van ons dus geen zorgen. Gelukkig zijn er enkele stappen die je nu kunt nemen om de schade te beperken.

 1. Zet je MacBook op zo’n manier neer dat vocht eruit loopt. Dit gaat het best via je toetsenbord, maar kan ook via het ventilatiegat. Voor smartphones is het simpeler: vul een bak met rauwe rijst, zet je telefoon uit en plaats hem in de bak. Voor alle soorten toestellen: ontkoppel de stroomkabel en verwijder de batterij (indien mogelijk).
 2. Komt er geen vocht uit? Gebruik dan een vochtvreter, oftewel een vochtopnemer. Deze koop je bij de meeste doe-het-zelvers.
 3. Bel nu je verzekeraar en leg de situatie uit. Met een beetje geluk vergoeden ze de schade.
 4. Laat je toestel door ons herstellen. Bel 09 224 30 51 of breng ons een bezoek voor de beste service.

Extra informatie over je verzekering

Afhankelijk van het soort verzekering dat je hebt is het goed mogelijk dat de schade wordt vergoed. De manier waarop er schade is ontstaan is hierbij belangrijk. Stel jezelf de volgende vragen…

 • Heb ik dit zelf veroorzaakt?
 • Heeft iemand anders dit veroorzaakt?
 • Is de schade ontstaan tijdens het uitvoeren van mijn job, thuis of buiten de deur?
 • Ben ik op vakantie in het buitenland?

Noteer de antwoorden van deze vragen zo snel mogelijk. Voeg de datum en tijd toe. Maak met de camera van een andere telefoon een foto.

Heb je voor reparatie gekozen? We raden je aan om bewijs hiervan te bewaren in de vorm van een betaalticket. Extra gegevens, zoals communicatie met je service center moet je ook bewaren. Goede kans dat je verzekeraar naar één of meerdere van deze gegevens vraagt. 

Wist je dat vochtschade ook veel voorkomt bij moederborden van computers? Klinkt raar, maar het is waar. Veel reparatie bedrijven stoppen vroegtijdig met de herstelling omdat ze het apparaat als onherstelbaar beschouwen. Waar zij stoppen, gaan wij verder.

Onze experten herstellen 95% van alle moederborden in Oost-Vlaanderen, België en Nederland. Dit doen we voor particulieren en ondernemingen.

We zijn er trots op.

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over Quick Solutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

  Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
  0
   Bestelling
   Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop