Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
Mijn computer maakt een raar geluid: de oorzaken

Mijn computer maakt een raar geluid: de oorzaken

Zoek jij het antwoord op ‘Mijn computer maakt een raar geluid?’ Hier lees je over enkele mogelijke oorzaken.

Ventilator is meestal de boosdoener

Wanneer je computer enkele jaren oud is merk je dat er wat dingen veranderen. Hij wordt warmer, werkt trager tijdens het draaien van nieuwere programma’s en plots hoor je een zoemend geluid. Dit geluid komt van je ventilator. Deze moet namelijk harder werken om je computeronderdelen koel te houden.

Het geluid wordt erger wanneer de binnenkant van je computer stoffig is. We raden je aan om dit niet met een stofzuiger schoon te maken. Gebruik ook geen water of keukenpapier. De beste manier om dit op te lossen gaat als volgt.

 1. Koop een bus perslucht. Deze is al voor zo’n tien euro te krijgen.
 2. Zet je computer uit en verwijder de aangesloten stroomkabels.
 3. Verwijder de schroefjes van de buitenkant van je computerkast. Bewaar deze op een goede plek. Het zou zonde zijn om deze kwijt te raken.
 4. Gebruik de bus met lucht om het stof weg te blazen.
 5. Schroef de computerkast weer dicht. Raak tijdens dit proces geen andere onderdelen aan.
 6. Voilà! Durf je het zelf niet aan? Wij helpen je graag met het verwijderen van stof. Help me, Quick Solutions!

Harde schijf maakt geluid

Een oude, falende harde schijf (HDD) is ook een mogelijke oorzaak. Naast dat deze ervoor zorgt dat je computer trager programma’s opstart, kun je ook je bestanden verliezen. Vervang deze dan ook snel mogelijk. Bij voorkeur installeer je een Solid State Drive (SSD).

Natuurlijk kan je dit probleem zelf proberen op te lossen met gebruik van software of het aandraaien van schroefjes (zet de computer dan wel uit). Vanwege veiligheid raden we je dit niet aan.

Moederbord probleem

Misschien heb je wel eens een piepend geluid gehoord tijdens het opstarten. Er staan veel onderdelen aangesloten op je moederbord, dus kan het ook aan veel dingen liggen. Start je computer niet op en hoor je een piep? Dan adviseren we je om te zoeken naar moederbord reparatie.

Zoek je een computer reparatie center in Gent, Aalst of Oost-Vlaanderen? Quick Solutions herstelt laptopsdesktop PC’sMacBook en iMac. We identificeren je probleem vakkundig.

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over Quick Solutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

  Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
  0
   Bestelling
   Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop