Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
Meest gestelde vragen over MacBook reparatie in 2020

Meest gestelde vragen over MacBook reparatie in 2020

Wanneer klanten ons bellen voor MacBook reparatie hebben ze de meest uiteenlopende vragen. Men vraagt naar de tijdsduur, of we oude modellen herstellen en natuurlijk de prijs. Vaak blijft de klant na de service nog in de winkel. Gewoon om even te praten. Dit is het moment waarop altijd de volgende vragen worden gesteld.

Mijn MacBook wordt warm, wat is de oorzaak?

Tijdens de productie van je toestel zorgt de fabrikant ervoor dat je MacBook voldoet aan alle veiligheidsnormen. De fabrikant let dan ook op de temperatuur.

Een hete MacBook is niet leuk. Vaak klinkt het ook alsof je toestel de lucht in vliegt (en nooit meer terugkomt). Veel Netflix avonden zijn op die manier verpest. Daarnaast is studeren voor je toets dan ook minder effectief. Het geluid komt van de ventilator. Deze moet bij overbelasting harder werken.

Er zijn meerdere mogelijke oorzaken:

 • Je processor (CPU) raakt overbelast. Probeer minder intensieve programma’s tegelijk te gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn: Google Chrome, Adobe Premiere en spelletjes.
 • Binnenkant van je MacBook zit vol met stof. Zonder dat je het weet komt er stof op je moederbord. Zet je MacBook altijd op een harde en koele ondergrond. Een zachte ondergrond, zoals je kussen, houden hitte vast en bevatten meer stofdeeltjes. Gebruik de MacBook niet in een kamer waarin men rookt.
 • De accu van je MacBook. Een opgeblazen accu verhindert de warmteregeling. Merk je dat het gedeelte van je trackpad een bobbel bevat? Dan kan het zomaar zijn dat je slachtoffer bent van een opgeblazen accu. Tijd voor MacBook reparatie.

Hoe maak ik mijn oude MacBook sneller?

Dezelfde computer 30 jaar lang gebruiken zonder dat hij trager wordt. Awesome.

Een duidelijker voorbeeld van dagdromen kunnen we niet bedenken. Toch zijn er manieren om nieuw leven in je MacBook te blazen. Enkele tips van onze kant…

 • Maak schijfruimte vrij. Je Mac presteert het best met minstens 20% vrije ruimte op je schijf. Via de Finder zie je hoeveel ruimte er beschikbaar is. Druk op Weergave en selecteer Toon Statusbalk. In de App store staan ook programma’s die je hiermee kunnen helpen.
 • Herstructureer je bureaublad. Bij het opstarten bekijkt je besturingssysteem elk bestand op je bureaublad. Bewaar bestanden van hetzelfde type in dezelfde map. Foto’s, filmpjes en schooldocumenten bijvoorbeeld. Je kan ook het best een back-up maken van je belangrijkste bestanden. Dan verlies je ze niet.
 • Installeer de laatste update. Wees er zeker van dat je systeem up-to-date is. Dit kan meerdere problemen voorkomen.
 • Overweeg een upgrade van je onderdelen. Dit is de makkelijkste en beste manier. Veel goedkoper dan de aankoop van een nieuwe MacBook. Laat een ervaren ingenieur extra werkgeheugen of een SSD plaatsen. Gegarandeerd resultaat. Da’s een belofte. Help me, Quick Solutions!
 • Koop een nieuwe. Misschien wel de minst leuke vooral de duurste optie. Kost je flink wat geld. Het werkt wel. Centje besparen? Dan koop je refurbished. Dat kan binnenkort ook bij ons.

Welk MacBook model heb ik?

Deze vraag stelt de klant erg vaak. Gelukkig maakt Apple het makkelijk voor gebruikers. Wij ook trouwens, want hier hebben we een simpele uitleg over geschreven. Take me there!

Kom je er toch niet uit? Dit checken we gratis voor jou. Breng ons een bezoek in Gent of Aalst.

Heeft mijn MacBook een virus?

Mensen claimen vaak dat Windows computers meer gevoelig zijn voor een computervirus. In zekere zin klopt dat ook. De doelgroep voor hackers is nou eenmaal groter en dus interessanter. Of je nou Windows of MacOS gebruikt: de gezondheid van je computer heb je grotendeels zelf in de hand.

Ten opzichte van tien jaar geleden gebruiken steeds meer mensen een MacBook. Het besturingssysteem van je Mac, oftewel MacOS, is zeer robuust. Denk niet dat je als MacOS-gebruiker immuun bent voor een computervirus. Pas op voor phishing-aanvallen en malware. We raden je aan om een virusscanner te installeren.

Enkele voorbeelden van betrouwbare antivirus software voor MacBook en iMac:

Populairste gratis virusscanners:

 • Avast Free.
 • AVG.

Populairste betaalde virusscanners:

 • Avast Premium.
 • Malwarebytes Premium.
 • Norton Security Deluxe voor Mac.

We raden je aan enkele betrouwbare diensten gratis uit te proberen. Ga dan wel voor de meest populaire diensten. Koop pas een antivirus wanneer de lay-out van het programma je ligt en de functionaliteit meerwaarde brengt. Des te simpeler, des te beter.

Bedankt voor het lezen van dit artikel en veel plezier met je MacBook. We hopen dat de informatie je dag iets beter heeft gemaakt. Wanneer je zoekt naar de beste reparatie center voor je MacBook weet je ons te vinden!

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over QuickSolutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

  Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
  0
   Bestelling
   Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop