Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.

Laptop sneller maken? Volg deze tips!

laptop sneller maken gent aalst

Na een paar jaar fijn werken op een computer merken laptopgebruikers vaak dat hun laptop langzamer is geworden. Daarom denken mensen er vaak over na om de laptop sneller te maken. Dat kan op enkele manieren, die we jou in dit artikel uitleggen.

Supersnelle opslagschijf installeren (SSD)

Ten eerste adviseren we om een snellere opslagschijf te installeren. Als je laptop traag is dan merk je dat programma’s langzamer laden en waarschijnlijk is dat omdat je opslagschijf van het type ‘HDD’ is. Dat is een oudere variant en tegenwoordig gebruiken de meeste nieuwe laptops een ‘SSD’, oftewel Solid State Drive. Die maakt ten opzichte van een oude HDD geen geluid en kan programma’s sneller laden en je computer sneller opstarten. Dit geldt niet alleen voor Mac en Windows laptops, maar ook voor desktop computers.

laptop upgrade of reparatie in gent aalst
Laptop upgrade of reparatie nodig? Klik op de foto!

Sneller werkgeheugen installeren (RAM)

Anderzijds kan je natuurlijk ook sneller werkgeheugen installeren, oftewel een RAM upgrade. Hiermee kan jouw laptop meer zware programma’s tegelijk uitvoeren zonder langzamer te worden. Dit is een relatief goedkope upgrade die je soms zelf kunt uitvoeren, maar om correcte werking van het onderdeel te garanderen het best door ons laat doen.

Laptop opschonen en sneller maken

De derde manier kun je gedeeltelijk zelf doen, maar laat je het best over aan een professional. Zo voorkom je namelijk problemen en bespaar je veel tijd. Een natuurlijk gevolg van jaren gebruik van een computer is dat de harde schijf (HDD of SSD) vol zit met bestanden. Denk aan spelletjes, fotobestanden, videobestanden en meer.

Je kunt niet alleen programma’s en bestanden die je niet meer gebruikt definitief verwijderen van je computer, maar ook mogelijke ongewilde advertentiesoftware en/of virussen verwijderen. Dat kun je manueel, dus zelf doen, of met behulp van programma’s zoals CCleaner en Windows Defender (antivirus).

Om het maximale resultaat te behalen verwijder je ook jaarlijks stof uit de computer met een luchtdruktoestel. Heb je deze apparatuur niet in huis? Dan helpen we jou hiermee. Als je stof verwijdert en onderdelen reinigt heeft dat als gevolg dat jouw laptop minder geluid maakt en vaak ook sneller werkt of minder problemen vertoont.

macbook upgrade gent aalst
MacBook upgrade of herstelling nodig? Klik op de foto!

 

Ik hoop dat je hiermee de oplossing hebt gevonden om een trage laptop sneller te maken. Wil je dat wij jouw laptop sneller maken? Neem contact op of bezoek onze service centers in Gent en Aalst.

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op social media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over Quicksolutions

Al bijna 10 jaar helpen wij mensen in heel België met aankoop, verkoop en reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Social Media

  Onze laatste artikelen

   Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
   0
    Bestelling
    Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop