Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.

Je slaap verbeteren met computersoftware? Zo doe je dat!

Je slaap verbeteren met computer software


Voordat je gaat slapen
nog een uur Facebook of Instagram gebruiken? Iets te lang spelletjes gespeeld terwijl je eigenlijk met ogen dicht in bed had moeten liggen? Waarschijnlijk ken je het rusteloze gevoel van moe zijn op werk wel. Je slaap verbeteren hoeft niet moeilijk te zijn en gelukkig is er voor jou een gratis oplossing.

Slaap verbeteren met Nachtlamp (Windows 10)

slaap verbeteren met nachtlamp in windows 10
Nachtlamp, een ingebouwde functie van Windows 10


Ik zelf gebruik het programma ‘Nachtlamp’, een programma van Windows 10. Het heeft niet veel functies, maar gelukkig kan er dan ook niet veel misgaan tijdens het instellen. Om Nachtlamp te activeren gebruik je de Windows 10 zoekbalk en tik je ‘Nachtlamp’, vervolgens selecteer je het icoon met je computermuis en daarna selecteer je ‘Nu inschakelen’ om direct in te schakelen.

Vanzelfsprekend kan je gemakkelijk de sterkte van de warmere kleuren veranderen om de beste situatie voor jezelf te creëren. Microsoft heeft hier een beknopte handleiding voor geschreven.

Slaap verbeteren met F.lux (Alle soorten toestellen)

slaap verbeteren met flux
F.lux werkt met bijna elk soort toestel


Een goede vriend van de winkel, Lev, is zelf fan van het programma F.lux. Deze dempt ook het blauwe licht van je scherm en volgt de zonnecyclus zo nauwkeurig mogelijk. Je kan zelfs jouw smartlampen koppelen aan F.lux, waardoor deze na activatie dezelfde warme kleuren als jouw beeldscherm vertonen. 

F.lux is gratis voor Windows gebruikers en je kan het programma ook op Mac, iPhone en iPad gebruiken. Als je het programma op iPhone wil installeren moet je wel je smartphone ‘jailbreaken’, iets dat we alleen adviseren om te doen als je een gevorderde gebruiker bent.

Je gezonde verstand is de beste oplossing

Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat voor soort activiteit je uitvoert voordat je gaat slapen. Zo is de kans groter dat een modern schietspel op computer jou langer wakker houdt dan online Monopoly of poker spelen met de vrienden waar je voor de pandemie nog mee aan tafel zat. 

Wij adviseren je om één tot twee uur voordat je gaat slapen zo min mogelijk naar schermen te kijken, ook al heb je een speciale bril of computersoftware tot je beschikking.

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op social media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Onze laatste artikelen

    Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
    0
      Bestelling
      Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop