Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
iMac Retina 4K: 5 tips om de levensduur te verlengen

iMac Retina 4K: 5 tips om de levensduur te verlengen

We begrijpen het. Je bent zuinig op je Apple producten. Je zorgt vooral goed voor het display van je iMac Retina 4K. Onze Apple ingenieurs in Gent geven je graag wat tips mee. Hierdoor verleng je de levensduur van je toestel en voorkom je vroegtijdige aanschaf van een nieuwe iMac.

1. Voorkom oververhitting en overbelasting 

Deze is simpel. Gebruik het toestel niet in een kamer waarin men rookt. Plaats de iMac niet in de buurt van je kookplaat of fornuis. Hetzelfde geldt voor je smartphone. Wanneer je op de lange termijn gedurende de nacht je iPhone in de lader steekt raakt de batterij overbelast. Niemand wil met een hete, opgeblazen batterij op het terras zitten.

2. Hardware onderhoud

Jaarlijks onderhoud aan je computer is essentieel. Hiermee voorkom je onnodige kosten. Denk aan stof op je moederbord verwijderen of beeldschermreiniging van je Mac. Woon je in Gent of Aalst? Dan laat je dit natuurlijk door ons doen.

3. Verwijder oude software

Na enkelen jaren plezier staat je iMac vol met bestanden. Veel van deze bestanden gebruik je waarschijnlijk niet meer. Dit zijn oude spelletjes, films, antivirus software en meer. Wanneer de harde schijf van je computer helemaal vol zit is de kans groot dat je computer trager wordt. We helpen je hier graag mee.

4. Installeer een SSD

De makkelijkste manier om de prestaties van je computer te verbeteren is het plaatsen van een SSD. Of je nou een Windows laptop of Apple toestel gebruikt; het werkt altijd. Wanneer het besturingssysteem van je apparaat op deze SSD staat, start je computer veel sneller op.

5. Plaats extra werkgeheugen

Gebruik je veel programma’s zoals Safari, Google Chrome en Microsoft Word tegelijk? Meer werkgeheugen zorgt ervoor dat je computer hier minder moeite mee heeft.

Over sommige aandachtspunten heb je zelf de controle. Maar hardware onderhoud, installatie van een SSD en RAM upgraden laat je het best over aan een ervaren ingenieur.

Quick Solutions is een iMac Retina 4K reparatie center met locaties in Gent en Aalst. Je kunt ook bij ons terecht voor Windows laptop herstellingen. Kom langs zonder afspraak of bel 09 224 30 51.

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over QuickSolutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

    Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
    0
      Bestelling
      Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop