Gerucht: Samsung werkt aan Galaxy Fold Lite

De Galaxy Fold Lite wordt een stuk goedkoper dan zijn oudere broer. De oorspronkelijke presentatie in augustus is uitgesteld naar 2021.

Geen indrukwekkende hardware

De prijs zou lager moeten uitvallen dan de originele Galaxy Fold en Galaxy Z Flip. Vanzelfsprekend zijn de specificaties van de smartphone ook minder indrukwekkend dan de andere vouwbare toestellen. Er gaan meer geruchten rond over de hardware. Men verwacht namelijk een Snapdragon 865 processor zonder 5g-modem.

Dat is een moderne processor en de smartphone zal zeker niet goedkoop aanvoelen. We moeten wel realistisch zijn. De kosten zitten vooral in de productie van het vouwbare scherm van de Galaxy Fold Lite. Welke onderdelen Samsung op zal besparen is nog niet duidelijk, maar het heeft vast en zeker met de hardware te maken.

Één miljoen Koreaanse Won

Het nieuwe toestel kost mogelijk één miljoen Koreaanse Won. Het is geen duizend euro, maar de prijs is zeker niet goedkoop. Voor ongeveer achthonderd euro koop je deze vouwbare smartphone. We vinden het mooi om te zien dat vouwbare toestellen goedkoper worden.

Of Samsung het toestel echt voor deze prijs op de markt brengt valt nog te zien.

Galaxy Fold scherm reparatie nodig? We helpen je uit de nood. Wanneer de verkoop van de Lite start, kun je deze ook bij ons laten herstellen.

Menu