Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
De perfecte foto's maken met je iPhone

De perfecte foto's maken met je iPhone

Met de camera op je iPhone kun je prachtige foto’s maken. Tegenwoordig heb je verschillende functies om tot de perfecte foto te komen. Je kunt gebruik maken van foto, video, panorama, timelapse, slowmotion en portret. Daarnaast kan je ook nachtmodus, live foto’s, filters en burst toepassen. In deze blogpost geven we je enkele tips hoe je geslaagd kunt fotograferen met jouw iPhone. 

Foto maken

Als je de camera opent op je iPhone, kom je terecht in de standaardmodus om foto’s te maken. Hierin kun je normale foto’s maken. Je kunt bijkomend gebruik maken van de flitser, de zelfontspanner, in- en uitzoomfunctie en de belichting aanpassen. iPhone of Apple in het algemeen is zodanig geautomatiseerd dat ze deze functies vanzelf uitvoert, maar je kunt ook deze handmatig bijwerken. Zo kun je zelf de belichting of scherpstelling kiezen. 

Om een foto te maken druk je op de witte camera knop, of gebruik de volumeknoppen aan de zijkant van je iPhone. Dit laatste kan handig zijn bij het maken van een selfie. Met de camera aan de voorkant kun je een selfie maken. 

iPhone 11 en iPhone 11 Pro hebben een unieke nieuwigheid. Deze hebben twee (11) of drie (11 Pro) camera’s met optische zoom. Met de bijkomende camera’s kun je gebruikmaken van breedbeeld (0,5x) en van ingezoomd beeld (1x).

Nachtmodus

Met de nieuwste iPhones kun je zelfs ’s nachts of als er weinig licht is fotograferen. Hiermee kan je meer details vastleggen en een helderdere foto maken als er weinig licht aanwezig is. Het duurt wel enkele seconden, langer dan een normale foto, om foto’s in nachtmodus te kunnen schieten. Dit omdat de iPhone de belichting aanpast.  

 

 

 

 

 

 

Live foto’s

Live foto’s zijn een enorm leuke functie op de iPhone. Je neemt verschillende foto’s, maar als je deze na elkaar bekijkt, lijkt het wel een mini-video. Met een live foto wordt vastgelegd wat er vlak vóór en na de opname gebeurt, inclusief de audio.

Panoramafoto

Met de panoramamodus kun je grote landschappen fotograferen of andere scènes vastleggen die niet in je camerascherm passen. Met panoramamodus kun je grote rechthoekige foto’s maken. Beweeg de camera langzaam in de richting van de pijl om de gehele scène op beeld te krijgen.

De perfecte foto's maken met je iPhone

 

 

 Portretfoto’s

Portretfoto’s zijn perfect voor mensen, huisdieren en objecten die je met scherptediepte wilt vastleggen. Hierbij heb je ook de keuze uit verschillende functies: natuurlijk licht, studiolicht, contourlicht, toneellicht, toneellicht mono en high-key licht mono. 

Burstfoto’s 

In de burstmodus kun je heel snel achter elkaar meerdere foto’s nemen. Je kunt dan uit een hele reeks foto’s de beste kiezen. Je kunt burstfoto’s maken met de camera aan de achterkant en aan de voorkant.

Enkele tips voor de beste foto’s

 • Maak gebruik van het raster, deze kun je instellen bij ”Instellingen -> Camera -> Raster”. Het raster zorgt voor perfecte verticale of horizontale foto’s. Dit maakt het heel gemakkelijk om de foto recht uit te lijnen.
 • Zet de automatische HDR functie aan. HDR staat voor High Dynamic Range en is een instelling die er voor zorgt dat de belichting van je foto ideaal is.

 • Gebruik camera apps. Met de camera van de iPhone kun je prachtige foto’s maken, maar er zijn veel andere apps waarmee je veel meer instellingen kunt wijzigen en veel meer mogelijkheden hebt. Zo zijn er bijvoorbeeld de gratis applicaties VSCO en Obscura om de sluitertijd, witbalans en de belichting aan te passen of je kunt gebruik maken van allerlei mooie filters.

We wensen je alvast veel succes met het uitproberen van deze functies! 🙂 

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over QuickSolutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

  Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
  0
   Bestelling
   Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop