Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.

Computer start niet op, wat is de oplossing?

computer start niet op


Computer start niet op? Er zijn verschillende redenen waarom een computer niet zoals behoren werkt. Vaak is dit een softwareprobleem, maar het kan natuurlijk ook aan de hardware liggen. Hier lees je over de mogelijke oorzaken en de oplossing. 

Computer krijgt geen stroom

computer krijgt geen stroom

Druk je als gek op de aan- en uitknop en start de computer nog steeds niet op? De kans is groot dat de voeding of een ander onderdeel van de computer geen goede verbinding heeft met stroom. Kijk goed of de stroomkabel correct is verbonden en de stroomschakelaar aanstaat. Probeer dan nog een keer de aan- en uitknop te gebruiken.

Alles goed verbonden en krijgt je computer nog steeds geen stroom? De stekkerdoos of je voeding kan defect zijn. Test het toestel eerst met een andere stekkerdoos. Niet gelukt? Breng je computer naar een professionele hersteller om het probleem op te lossen. We adviseren je om niet zelf aan de voeding te werken.

Zelfbouw computer start niet op

zelfbouw computer

Zelfs als je een goednieuwe computer zelf in elkaar hebt gestoken en voor het eerst gebruikt kan het zijn dat deze niet opstart. Als je bijvoorbeeld een fout hebt gemaakt tijdens het instellen van de frequentie van het interne geheugen kan je opstartproblemen ervaren.

Niet alleen een verkeerde instelling in de software van een zelfbouw pc kan problemen tijdens het opstarten veroorzaken, maar ook de hardware. Zorg dat je alle interne vereiste stroomkabels hebt verbonden.

Bij twijfel vraag je advies van een hersteller

Kan je niet vaststellen waar het probleem ligt. Vraag dan altijd advies aan een hersteller. Een professionele hersteller geeft je altijd garantie op je herstelling en helpt je ook met advies bij computeraankopen.

Er zijn weer nieuwe maatregelen gekomen wegens COVID-19. Quicksolutions winkels in Gent en Aalst blijven gelukkig OPEN! Onze gecertificeerde techniekers en geweldige winkelmedewerkers helpen je graag met de reparatie van jouw toestel.

Bel 09 224 30 51 of kom zonder afspraak met uw toestel naar een Quicksolutions winkel.

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op social media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Onze laatste artikelen

    Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
    0
      Bestelling
      Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop