Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
Computer laten herstellen: hier moet je op letten

Computer laten herstellen: hier moet je op letten

Je computer gaat kapot. Oei, da’s niet fijn. Je wilt snel je computer laten herstellen. Direct zoek je naar de dichtstbijzijnde reparateur in je stad. Hoe kies je de juiste reparatiepartner? Lees hier het stappenplan.

Stap 1. Garantievoorwaarden bekeken?

Dit is een belangrijke. Onderzoek de winkel waar je jouw computer hebt aangekocht. In België repareren winkels kosteloos je PC binnen de garantie. Het moet dan wel om een fabricagefout gaan. Zelf een glas water laten vallen op je computer? Dan heb je geen recht op garantie, tenzij je verzekering dit dekt. Contacteer je winkel zo vroeg mogelijk en neem je aankoopbon mee. Hiermee voorkom je problemen met de klantendienst.

Op de meeste laptops en desktop computers heb je 12 tot 24 maanden garantie. In sommigen gevallen zelfs 36 maanden. De kans is groot dat je hier bent omdat je computer buiten de garantieperiode valt. Ga dan verder naar stap 2.

Wist je dat andere apparaten ook onder deze wettelijke garantie vallen? Denk aan je smartphone en smartwatch.  

Stap 2. Identificeer je probleem

Computer reparatie begint met de juiste probleemanalyse. Er bestaan een veelvoud aan op te lossen problemen. Denk aan…

 • Computervirussen verwijden.
 • Defect moederbord laten herstellen.
 • Kapot laptop scherm of gebroken display repareren.
 • Trage software of het langzaam opstarten van je PC oplossen.
 • En nog veel meer…

De lijst is eindeloos. Soms denk je te weten waar het probleem ligt, maar blijkt er toch iets anders aan de hand te zijn. Bespaar jezelf de frustratie en tijd en laat dit door een ervaren reparateur doen. Dit hoeft je geen honderden euro’s te kosten.

Stap 3. Zelf repareren of een expert inschakelen?

Inmiddels weet je waar het probleem ligt. Nu rest de vraag: ga je het zelf repareren of laat je het over aan een professional?

Natuurlijk willen we dat je jouw PC door ons laat repareren. Dat moet wel eerlijk gebeuren. Soms is er een simpele oplossing voor je probleem, zoals het aankopen van een nieuwe USB-kabel of correct gebruik van je beeldkabel of internetaansluiting.

Wil je jouw toestel op een veilige manier repareren? Schakel dan altijd de hulp in van een ervaren ingenieur.

Toe aan een pittige uitdaging en wil je het toch zelf proberen? Op YouTube staan veel kanalen die filmpjes maken over computers. We vinden Linus Tech Tips zeer interessant. Zijn kanaal heeft 11 miljoen abonnees.

Stap 4. Kies je een professional of hobbyist?

Je kiest voor het uitbesteden van je computer reparatie. Slim. Ga je voor een hobbyist reparateur of kies je een ervaren professional?

Een hobbyist woont misschien in jouw straat of vind je op FaceBook. Even aanbellen. Met een beetje geluk lost hij je probleem in enkele dagen tot een paar weken op. Klinkt vree wijs, maar het brengt ook nadelen. Denk aan het ontbreken van garantie, onderdelen van lage kwaliteit en als je echt pech hebt: installatie van kwaadaardige virussen.

Kies voor een professional. Deze ontneemt je van jouw zorgen en richt zich 100% op jouw probleem. Deze heeft ervaren ingenieurs tot zijn beschikking en stopt niet totdat jouw probleem is opgelost.

Computer reparatie Oost-Vlaanderen

Quick Solutions is een reparatie center met locaties in Gent en Aalst. Niet alleen Belgische, maar ook Nederlandse particulieren en bedrijven behoren tot onze klanten. Kom langs zonder afspraak of bel 09 224 30 51

Desktop PC of laptop laten herstellen? We repareren je iMacMacBook, Windows laptop en desktop PC. We herstellen snel en leveren professionele service. Da’s een belofte.

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over QuickSolutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

  Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
  0
   Bestelling
   Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop