Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
Batterijduur van iPhone verlengen

Batterijduur van iPhone verlengen

Ken je dat gevoel dat de batterij van je iPhone enorm snel leeg gaat? Over het algemeen gaat de batterij van een iPhone een dag mee. Speel je voortdurend spelletjes of kijk je de hele dag lang naar video’s? Dan zal de batterij uiteraard niet lang meegaan. Maar er zijn een aantal tips die de batterijduur van je iPhone kunnen verlengen. In deze blog leggen we je uit hoe het komt dat een batterij zo snel leeg gaat en geven we je enkele tips hoe je de levensduur kunt verlengen.

Hoe laad je je smartphone op de juiste manier op?

Er bestaat veel onduidelijkheid over wat nu de goede manier is om een  smartphone op te laden. Maar wat is nu correct en wat niet? We bespreken enkele feiten en fabels. 

 • Feit. Gebruik enkel de officiële laders. Deze zijn zodanig aangepast aan de batterij van je smartphone. Andere (en goedkopere) zouden je toestel en batterij kunnen beschadigen. 
 • Feit. Een volledig opgeladen batterij is slecht, maar een volledig lege batterij ook. Een onvolledige laadbeurt (tussen 10 en 80%) is het best. 
 • Fabel. Vandaag de dag beschikken smartphones over een lithium-ion-accu. Het is niet nodig, als je een nieuwe telefoon aankoopt, het apparaat eerst helemaal leeg te laten lopen en het vervolgens helemaal op te laden. 
 • Fabel. Je hoeft de smartphone niet van de oplader te halen als het apparaat 100% is. Je kan deze prima een hele nacht aan de lader laten, omdat laders tegenwoordig een automatische stop hebben wanneer de batterij volledig geladen is.

Batterij in topconditie houden

Er zijn verschillende oorzaken waardoor je batterij sneller leeg gaat. Door deze tips in het achterhoofd te houden, hou je de batterij in topconditie.

1. Je hoeft de apps niet altijd af te sluiten. Apple heeft laten weten dat het afsluiten en opnieuw opstarten meer energie kost dan het actief houden van de apps op de achtergrond. 

2. Probeer er altijd voor te zorgen dat je telefoon niet oververhit raakt en op kamertemperatuur blijft. Boven een temperatuur van 35 °C is dit enorm schadelijk voor je batterij. 

3. Het klinkt logisch maar één van de grootste batterijvreters is de helderheid van je beeldscherm. Zet je helderheid wat lager. Hoe lager de helderheid, hoe langer je batterij meegaat.

4. De functies zoals WiFi, 4G, Bluetooth of GPS, hebben een grote invloed op de batterijduur. Deze functies zoeken continu naar netwerken, ook als ze niet gebruikt worden.

5. Ook applicaties vragen enorm veel van je batterij. Zet pushmeldingen en toegang tot je locatie uit.

6. Denk goed na over wat je op je achtergrond zet. Kies niet voor een bewegende achtergrond of enorm felle kleuren. Hoe donkerder de afbeelding, hoe minder verbruik.

7. Tot slot, zet de trilstand van je toestel uit als je een melding ontvangt want dit vraagt enorm veel energie van je toestel. 

Je ziet dat je met enkele simpele trucs de batterijduur van je toestel kunt verlengen. Deze tips richten zich vooral op de lange termijn, zodat je na een paar jaar nog steeds van een degelijke batterijduur kan genieten. 😉

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over QuickSolutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

  Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
  0
   Bestelling
   Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop