Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.

Laptop met vochtschade herstellen?

vochtschade laptop

Je herkent de volgende situatie waarschijnlijk wel: een verjaardag is iets te leuk geworden, iemand valt en laat een glas drinken over jouw toestel vallen. Nu is het belangrijk dat je jouw laptop met vochtschade gaat herstellen. Lees hier ons stappenplan over wat je met doen met een laptop of MacBook met waterschade.

Stap 1: Zet het toestel uit

laptop uitzetten

Om de slaagkans van de reparatie de verhogen moet je zo snel mogelijk het toestel uitzetten en eventuele kabels ontkoppelen. Zet het toestel, of het nu een computer, smartphone of tablet is, na het uitzetten niet weer aan. 

Stap 2: Maak het toestel droog

droge doek

Maak het toestel nu goed droog met een doek. Vanzelfsprekend is het tijdens dit stadium belangrijk dat je alle open gaten, zoals de koptelefooningang, oplaadpoort en usb-poorten goed droogt. Gebruik geen keukenpapier om de ingangen van het toestel te drogen, omdat er mogelijk natte stukjes papier in het toestel achterblijven.

Stap 3: Rijst, rijst en nog meer rijst

rijst vochtschade

Dit is geen fabel: Rijst onttrekt vocht uit de omgeving. Leg het toestel in een ruime bak rijst, bij voorkeur in een vacuümverpakking. Laat het toestel nu minstens enkele uren, maar het best 24 uur rusten. Met deze truc verhoog je de slaagkans van de vochtschade herstelling aanzienlijk.

Stap 4: Bezoek een Quicksolutions winkel in Gent of Aalst

Nadat je de stappen hierboven hebt uitgevoerd kan je direct naar een Quicksolutions winkel komen. We hebben op dit moment twee winkels: Quicksolutions Gent en Quicksolutions Aalst. Normaal gezien kan jij jouw defecte toestel naar ons sturen via post, maar voor waterschade is het belangrijk dat je naar de winkel komt.

Laptop/MacBook met vochtschade: kosten van de reparatie

De kosten voor een waterschade behandeling vallen gelukkig mee. Heb jij een…:

Heb jij vragen over de herstelling van jouw toestel? Onze klantendienst staat 6 op 7 dagen per week voor u klaar van 10:00 uur tot 18:30 uur. Contacteer ons via de chat, mail of per telefoon.

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op social media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Onze laatste artikelen

    Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
    0
      Bestelling
      Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop