Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
De beste drones voor beginners

De beste drones voor beginners

Drones zijn er in allerlei soorten en formaten, maar wat is nu precies een drone en hoe werk je hiermee? In deze blogpost leggen we jou dit stap voor stap uit en geven we jou advies over het ideale beginnerstoestel. 

Wat is een drone eigenlijk precies? 

Drones worden steeds populairder en komen dagelijks in het nieuws, maar wat is een drone nou eigenlijk precies? Een drone betekent letterlijk ‘‘een onbemand luchtvaartuig zonder piloot aan boord’’. Drones worden ook wel aangeduid met de afkorting UAV, wat staat voor “Unmanned Aerial Vehicile”.

Met behulp van een afstandsbediening of een applicatie op je smartphone kunnen drones vanaf de grond worden bestuurd maar soms ook zelfstandig vliegen volgens een voorgeprogrammeerde route. Tegenwoordig zijn drones voor iedereen beschikbaar en in diverse prijsklassen verkrijgbaar, van professioneel uitgeruste modellen tot meer eenvoudige uitvoeringen voor hobby-gebruikers.

Een drone biedt vandaag de dag tal van mogelijkheden. Vele instanties zoals de brandweer en politie gebruiken drones voor civiele doeleinden, zoals het beveiligen van een terrein of bij opsporingsacties. Professionele- en amateur fotografen kunnen met een drone in combinatie met een camera, prachtige foto- en videobeelden, bijvoorbeeld landschapsfoto’s, maken vanuit de lucht. Ook op de commerciële markt is er vraag naar drones. Denk maar aan koerierdiensten, documentaire makers, immobiliën makelaars, beveiliginsfirma’s, enzovoort.

Er zijn ook bepaalde wetgevingen en regels van toepassing rond het gebruik van drones. Houd hier zeker rekening mee bij het aanschaffen van een drone. 

Type drones

Drones kunnen op verschillende manieren worden opgedeeld; welk type drone is het, de grootte, de afstand waarop hij bestuurt kan worden, zijn autonomie, zijn gewicht, … Er bestaan drie type drones: Fixed Wings, Single-Rotor en Multi-Rotor. 

Multi-Rotor

Dit type drone is de populairste drone op gebied van fotografie, filmen en bewaking. Enerzijds kan hij verticaal landen en opstijgen. Anderzijds kan hij plaatselijk zweven. Ook is hij heel stabiel in de lucht. Hierdoor is hij makkelijk te besturen. Deze drones zijn perfect voor zowel beginners als voor professionelen.

Advies over drones

Fixed Wings

Fixed Wings drones zijn ontworpen naar het evenbeeld van een vliegtuig. Het is een drone bestaande uit één vleugel, hij is niet in staat om op één plek te zweven zoals multi-rotor drones. In plaats daarvan glijdt hij door de lucht. Door zijn ontwerp is deze nog stabieler in de lucht en bereikt hij ook hogere hoogtes en een langere vliegtijd. Deze drones zijn echter moeilijker te besturen, zijn duurder en vergen intense training.

Advies over drones

 

Single-Rotor

Single-Rotor drones is een andere naam voor helikopters. Deze zijn erg populair in de bemande luchtvaart, maar vullen momenteel slechts een kleine niche in de dronewereld.

Advies over drones

Drones voor beginners

Start met een eenvoudig toestel! Het klinkt simpel maar de verleiding is bij velen groot om onmiddellijk te beginnen met een professioneel toestel. Begin bij het begin en leer eerst handmatig vliegen met een drone. Op die manier leer je de handelingen, krijg je de feeling van de sticks onder de knie en zal je de vier dimensies onder controle krijgen (omhoog/omlaag, links rond as/rechts rond as, links/rechts, vooruit/achteruit).

Als je geïnteresseerd bent in de aankoop van een drone, begin met een relatief goedkoop starterspakket (rond de €100). Leren omgaan met een drone vergt tijd en is met vallen en opstaan, dus voor die prijs kun je je alvast geen crash met een duurder toestel veroorloven. Voorbeelden in deze klasse drones; de startersset van de Hubsan X4 V2 of de Hubsan H216A. 

Eénmaal je perfect overweg kunt met deze beginnelingen, kun je overgaan naar een groter, geavanceerder toestel. 

Conclusie

Welke drone het meest geschikt is voor jou, hangt heel erg af van hoe belangrijk je bepaalde specificaties vindt en waar je de drone voor wilt gebruiken. 

Heeft jouw drone een lelijke val gemaakt of functioneert de deze niet meer optimaal? Onze techniekers staan met plezier voor jou klaar om jouw drone te herstellen! We herstellen volgende types;

Kom gerust langs in een van onze twee service centers, zonder afspraak! 🙂 

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over QuickSolutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

    Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
    0
      Bestelling
      Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop