Problemen met je toestel? Dien de reparatie online in of kom langs voor de snelste oplossing. Ook zonder afspraak! Bel 09 224 30 51 voor meer informatie.
5G versus 4G: wat is het verschil?

5G versus 4G: wat is het verschil?

De term 5G staat voor de vijfde generatie mobiele netwerken. Het is de opvolger van ons huidige 4G. 5G belooft supersnelle snelheden, wel 100 keer zo snel als 4G, directe communicatie tussen verschillende apparaten.

Met het gebruik van 5G zouden dokters kunnen opereren op afstand, rijden we allemaal rond in zelfrijdende auto’s en sturen drones onze pakketjes op. 5G voorspelt ons een ongelofelijke technologische revolutie maar wat is het precies en wat maakt het anders dan 4G?

Voornaamste verschillen

5G zal naar verwachting een grote verandering zijn in de wereld van mobiel netwerken, met snellere downloadsnelheden en het delen van gegevens in realtime. 5G maakt gebruik van veel hogere radiofrequenties om zo veel meer gegevens via dit netwerk te kunnen overdragen.

5G maakt het mogelijk om meer apparaten binnen hetzelfde geografische gebied te gebruiken, 4G ondersteunt ongeveer 4.000 apparaten per vierkante kilometer, terwijl 5G er ongeveer een miljoen ondersteunt.

Met 5G kunnen zelfrijdende auto’s met elkaar en met verkeersbewakingssystemen communiceren, waardoor ongevallen kunnen voorkomen worden, doordat de reactie tot 200 maal sneller is dan die van menselijke bestuurders. 

Kritiek uit alle hoeken

Het grootste probleem is dat de meeste apparaten die we nu gebruiken, 5G niet aankunnen. Je zal smartphones, smart-tv’s, … allemaal moeten vervangen om te kunnen werken met dit nieuwe mobiele netwerk.

Daarbovenop, hebben onderzoekers onderzocht dat 5G schadelijk zou zijn voor de mens. Zij stellen, dat je zou kunnen ziek worden omdat 5G bepaalde bandbreedtes gebruikt die veel straling verspreiden. Maar velen trekken deze stelling in vraag. 

Het Verenigd Koninkrijk start in augustus met de uitrol van 5G in een aantal steden. De VS, China en Zuid-Korea zijn al bezig met de installatie van het netwerk van de toekomst. België was van plan om volgend jaar te beginnen met de uitrol van 5G, maar zal wellicht nog wat langer op zich laten wachten.

Wij zijn alvast benieuwd.   

Als je dit artikel interessant vond, deel het dan nu op sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over Quick Solutions

Al meer dan 7 jaar helpen wij mensen in heel België met reparatie van alle soorten gadgets en hebben wij een sterke en vertrouwde naam opgebouwd. 

Volg ons op Sociale Media

Onze producten

Onze laatste artikelen

    Ontvang 5% korting in onze winkels als je aanmeldt voor onze nieuwsbrief
    0
      Bestelling
      Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je bestelling.Terug naar de shop